Május 13-án szombaton ismét útjára indul a Borsod MTB Bajnoka amatőr hegyikerékpáros sorozat. Ahogy az elmúlt két évben megszokhattuk idén is a bükkszentkereszti Lapka Sportpálya ad otthont a rajt-cél területnek, ami körül új nyomvonal kerül kijelölésre. Sajnos az áprilisi váratlan tél súlyos nyomokat hagyott az erdőben, de szerencsére az útra dőlt fáktól sikerült megtisztítani az új pályát, így az nem fog cyclocross-os elemeket tartalmazni. Viszont kérnénk a versenyzőket, hogy a pályabejárást ne hagyják ki! Reggel 9.45-ig lehet ezt megtenni az összes pályán és kb. 11.15-12-ig (az ovis futam alatt) az U15-től idősebb kategóriáknak kijelölt pályán.

Bükkszent plakát 2017.

A versenyre való kedvezményes regisztráció ugyan már lejárt, de péntek este 20:00-ig még lehet regisztrálni oldalunkon, illetve a helyszínen is várja a rendező Kis Galya KSE az indulni vágyókat.

sportbolalegtobbet

Az idei sorozat fő támogatója a Decathlon, így nekik köszönhetően minden résztvevő rajt csomagjában megtalálható lesz egy palack ásványvíz és egy müzli. Az utolsó futam után az összetett eredményhirdetéskor a dobogósok értékes tárgynyereményben részesülnek, valamint a sorozat azon indulói között, akik a négy futamból minimum három versenyen részt vettek, szintén értékes tárgynyeremények kerülnek kisorsolásra.

A szombati program a délelőtti gyerekversenyekkel veszi kezdetét, majd a pihenésképp az ovisoké a pálya. Délután az U15, U17, Felnőtt, Master és Senior korosztályok veszik birtokba a nyomvonalat. Esélylatolgatásba most nem mennénk bele, mert új év új szezon és résztvevők, így bármilyen sorrend kialakulhat. A futamok után mindenkit babgulyással várunk!

Kiegészítő információ a versennyel és a sorozattal kapcsolatban, hogy az idén az első versenyen kapott rajtszámot használja mind a 4 futamon a versenyző. Mivel fel lesz chipelve, ezért azt a célba érkezés után visszaszedjük, majd a következő futamon újra kiosztjuk. Kérünk mindenkit, hogy a rajtszám hátoldalán lévő chipet ne szedje le!

Ezen felül kérünk mindenki olvassa el a 2017-re érvényes szabályokat itt.

Minden versenyezni vágyó bringást várunk szeretettel!

Versenykiírás ide kattintva!