Szabályok

Figyelem!

A versenyen az Magyar Kerékpáros Szövetség MTB XC 2021-ben érvényes versenyszabályai a mérvadóak, kiegészítve az a sorozat szervezői által alkotott szabályokkal (kategóriák, összpontszám stb.)!

MTB XCO 2021 versenyszabályzat ide kattintva letölthető.

Kik indulhatnak, kik kerülnek az összetett versenyben díjazásra?

A Borsod MTB Series 2021. sorozat versenyei nyíltak, így azon bárki elindulhat, aki elfogadja jelen versenyszabályzatot. A futamokon való részvételhez versenyengedély nem szükséges! 2020-tól az összetett eredményhirdetésnél azok a versenyzők is díjazásra kerülnek, akik Borsod megyén kívülről érkeznek! Az abszolút eredményhirdetésnél az 1. helyezetten kívül a 2., 3. helyezettek is díjazásra kerülnek. 

Továbbra is kiosztásra kerül a  “Borsod MTB Bajnoka 2021” cím, amit az a borsodi versenyző nyer meg, aki a kategóriánkénti összetett listában a legelőkelőbb helyen áll és érvényes B-A-Z megyei lakcímmel rendelkezik!

Figyelem! 2-3. helyezést nem hirdetünk a Borsod megyeik között!

Kategóriák:

A verseny nyílt, így azon kortól, nemtől és lakhelytől függetlenül mindenki elindulhat, aki aláírásával tudomásul veszi a jelen versenyszabályzatot! Versenyengedély nem szükséges!

A tavalyi évtől az XCO versenyzéssel most ismerkedőknek lehetősége van Hobbi férfi és Hobbi női kategóriába nevezni, ahol a pálya adottságaitól függően 1-2 kör lesz a versenytáv. A hobbi kategóriában 2020 vagy 2021-re szóló versenyengedéllyel rendelkező versenyzők nem indulhatnak! 

2021. évi versenyengedéllyel rendelkező UTÁNPÓTLÁS korú versenyzők részére az eggyel erősebb kategória felé való felnevezés egy szezonon belül egyszer megengedett. A Senior férfi kategória, valamint a Master1, Master2 kategória versenyzői szintén nevezhetnek erősebb kategória felé. A felnevezés után visszanevezni már nem lehetséges egyik kategóriában sem, illetve az addig megszerzett pontjaik is törlődnek! 

B-MTB Series 2021. KATEGÓRIÁK
KATEGÓRIA SZÜLETÉSI ÉV
U7 fiú/lány 2015 vagy utána születettek
U9 fiú/lány 2013-2014
U11 fiú/lány 2011-2012
U13 fiú/lány 2009-2010
U15 fiú/lány 2007-2008
U17 fiú 2005-2006
Felnőtt férfi 1992-2004
Felnőtt női 2006 és előtte születettek
Master1 férfi  1982-1991 
Master2 férfi 1972-1981
Master3 férfi 1971 és előtte születettek
Hobbi férfi 2004 és előtte születettek
Hobbi női 2006 és előtte születettek 

Nevezési díjak:

A versenyen csak ELŐNEVEZÉSSEL LEHET RÉSZT VENNI!

NEVEZÉSI DÍJAK 2021.
KATEGÓRIA NEVEZÉSI DÍJ
U7 1 000 Ft
U9 2 500 Ft
U11 2 500 Ft
U13 2 500 Ft
U15 2 500 Ft
U17 2 500 Ft
Felnőtt 4 000 Ft
Master1 4 000 Ft
Master2 4 000 Ft
Master3 4 000 Ft
Hobbi 2 500 Ft

Előnevezési lehetőségről az egyes futamok rendezői adnak tájékoztatást. Az egész sorozatra való egységes (elő)nevezés jelenleg nem lehetséges.

Az előnevezés csak akkor válik érvényessé, ha az a versenyrendező számlájára átutalásra került!

Díjazás:

– Futamonként és kategóriánként az 1-3. helyezettek érem és általában a helyi ízekből összeállított ajándék díjazásban részesülnek. (minden futam saját versenykiírása pontosítja)
 

– Összetettben: U7 és Hobbi kategóriában nem hirdetünk összesített eredményt, az ovisoknál és a kezdőknél egyaránt az élmény és a versenyzés megízlelése a cél. 

További kategóriákban (min. 3 futamon indult) U9-Senior-ig az első 1-3. helyezettek a szponzorok által felajánlott értékes ajándékokat kapnak, aminek feltétele a személyes átvétel!

A kategóriánkénti összetett eredménylista legjobb helyén álló borsodi versenyző “Borsod MTB Bajnoka 2021” címet nyeri.

Összesítés:

– Az adott futamon elindult, de célba nem ért (DNF) versenyzők 1 pontot kapnak. El nem indult (DNS) vagy kizárt (DSQ) versenyző 0 pontot kap.

– Kategóriaváltás esetén a versenyző a korábbi kategóriájának összesítésében az utolsó helyre kerül (pontszáma feltüntetésével). Egy szezonban egyszer lehet kategóriát váltani, azt csak és kizárólag az erősebb kategória irányába.

– A sorozat összesítésénél a 3 legjobb futamon elért eredmény számít. (Pontegyenlőség esetén az alábbi összehasonlítás szerint kerülnek eldöntésre a helyezések: bármelyik futamon elért előkelőbb helyezés; több előkelőbb helyezés; megegyező helyezések esetén egymáshoz viszonyított időeredmény a közös futamok összesítése alapján.)

Az összetett díjazásban csak azok a versenyzők kerülnek értékelésre, akik minimum 3 futamon részt vettek (akkor is ha valaki 2 futammal esetleg több pontot szerez). 

– Az összetett listában minden résztvevő versenyző fel lesz tüntetve. 

– Az összesítésnél a fenti kategóriákon kívül a legjobb csapatot is díjazzuk. A csapatsorrend az egyesület 3 legtöbb pontot elért versenyzőjének összpontszáma alapján kerül kihirdetésre. Pontegyenlőség esetén a klub 4. versenyzőjének eredménye fogja eldönteni a helyezést. 

– A sorozat eredményhirdetésére az utolsó futam után, Kazincbarcikán kerül sor. Az idei évben szeretnénk, ha minden dobogós személyesen venné át a díját (akkor is ha esetleg Kazincbarcikán nem indul), ezért aki nem vesz részt az összetett díjátadón, a szponzorok által felajánlott ajándékát az eredményhirdetés utáni tombolasorsolás díjai közé tesszük. Viszont a verseny helyezésért járó általunk adott díjat átveheti később is.

A sorozat utolsó futama után (Kazincbarcika) tombola sorsolásra kerül sor, ahol a támogatók által felajánlott értékes ajándékokat sorsoljuk ki. A tombolasorsoláson való részvétel feltétele, hogy a versenyző az 4 futamból minimum 3 futamon való indulása, függetlenül attól, hogy befejezte e az adott futamot vagy sem. A sorsoláson minden versenyző részt vesz.

Pontszámítás:

A 41. illetve attól rosszabb helyezést elért, de a versenyen rajthoz álló versenyző 1 pontot kap.

Egyéb szabályok:

Fejvédő viselése minden pályára lépő számára (pályabejárás és a verseny ideje alatt is) kötelező!

– A rajthoz való beszólítás a sorozat első futamán a nevezések beérkezésének sorrendjében történik, kivéve a Felnőtt, Master és Senior korosztályokat, ahol a tavalyi év összetett eredménye alapján az első három kerül elsőként beszólításra, majd utánuk a többiek. A további futamokon a kategóriánkénti összetett lista alapján kerül sor a beszólításra, de csak azok a versenyzők, akik előneveztek az adott futamra! Akik korábban indultak, de nem neveztek elő, azok az új nevezőkkel kerülnek beszólításra. Hobbi férfi és női kategóriában a nevezések idejének beérkezése alapján történik a beszólítás. 

– A versenyző számára kerék és szerelői segítség, frissítő beadása csak és kizárólag a frissítő/technikai zóná(k)ban történhet.

– A pályán csak a haladási irányban lehet közlekedni, a technikai zónába (és bármilyen egyéb okból) visszafordulni tilos!

– A pálya lerövidítése vagy sportszerűtlen magatartás tanúsítása azonnali kizárást von maga után.

– A lekörözésre kerülő versenyzőknek elsőbbséget kell adni a leköröző versenyzőknek, a legelső alkalommal amint az lehetségessé válik.

– Az aktuális futam első beérkezője után leintjük a futamot.

– A szabályok be nem tartása a versenyrendezőség döntése alapján figyelmeztetést és kizárást is vonhat maga után!

– Vitás kérdésekben, óvás esetében a B-MTB Series négy futamának versenyigazgatói (Frölich Tamás, Kalotai Norbert, Molnár György, Hacsi Ákos, valamint Sikter Zsuzsanna) közül az adott helyszínen ott lévők, a rendelkezésre álló összes információ megismerése után, konszenzusos döntést hoznak. Óvási díj 5.000 Ft. Döntésképtelenség/szavazat-egyenlőség esetén az adott futam szervezőjének véleménye dönt.

A versenyzők a nevezésnél aláírásukkal nyilatkoznak a következőkről:

– A verseny teljesítéséhez megfelelő fizikai állapotban vagyok, a teljesítést akadályozó betegségben nem szenvedek.

– A versenyen teljes mértékben saját felelősségemre indulok, bármely a verseny előtt/alatt/után bekövetkező sérülésért, illetve anyagi kárért a rendező egyesület, a rendező- és a rendezőség által megbízott személyek/szervezetek, továbbá a verseny útvonala által érintett területek tulajdonosai illetve kezelői semmilyen címen felelősséget nem vállalnak, illetve felelősségre nem vonhatóak.

– Lemondok minden, a versennyel bármilyen kapcsolatba hozható elszenvedett baleset vagy kár esetén az előző bekezdésben felsoroltakkal szembeni jogi eljárásról. Tudomásul veszem, hogy baleset esetén semmiféle igényt nem támaszthatok a fentebb felsoroltakkal szemben. A verseny előtt/alatt/után minden általam okozott kárért személyes és anyagi felelősséggel tartozom.

– Elfogadom, hogy a sporteseményről készült film-, és képanyagokon valamint azok reklámcélú felhasználásában szerepelhetek, ellenszolgáltatást ezért nem kérek.

– Elfogadom, hogy a nevezési adatlap pontatlan kitöltéséből, a nevezés során helytelen adatok megadásából adódó problémákért a rendezők nem vállalnak felelősséget.

A szervezők a szabályok változtatásának jogát fenntartják!

Be the first to comment on "Szabályok"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*