Szabályok

Figyelem!

A versenyen az Magyar Kerékpáros Szövetség MTB XC 2017 versenyszabályai a mérvadóak, kiegészítve az a sorozat szervezői által alkotott szabályokkal (kategóriák, összpontszám stb.)! MTB XC 2017 versenyszabályzat ide kattintva letölthető.

Egyéb szabályok:

Kik indulhatnak?

A Borsod Bajnoka 2017. sorozat versenyei nyíltak, így azon bárki (bármelyik megyéből) elindulhat, aki elfogadja jelen versenyszabályzatot. Az összetett eredményhirdetésnél “Borsod MTB Bajnoka 2017” címét csak az a versenyző nyerheti meg, aki érvényes B-A-Z megyei lakcímmel rendelkezik!

Kategóriák:

Kategóriák 2017.

Nevezési díjak: 

  • U7 : 500Ft
  • U9, U11, U13,U15, U17 kategóriákban: 1500 Ft.
  • Felnőtt, Master és Senior kategóriákban: 2000 Ft.

Helyszíni nevezés: 

  • U7 kategóriákban: 1500Ft
  • U9, U11, U13, U15, U17 kategóriákban: 2500 Ft.
  • Felnőtt, Master és Senior kategóriákban: 3000 Ft.

Előnevezési lehetőségről az egyes futamok rendezői adnak tájékoztatást. Az egész sorozatra való egységes (elő)nevezés jelenleg nem lehetséges.

Díjazás:

– Futamonként és kategóriánként az 1-3 helyezettek érem és általában a helyi ízekből összeállított ajándék díjazásban részesülnek. (minden futam saját versenykiírása pontosítja)

– Összetettben: U7 kategóriában nem hirdetünk összesített eredményt, az ovisoknál az élmény és a versenyzés megízlelése a cél.

További kategóriákban (min. 3 futamon indult borsodi versenyző) U9-U17-ig az első helyezettek, Felnőtt, Master és Senior kategóriákban az 1-3 helyezettek Borsod MTB Bajnoka 2017 feliratú egyedi ajándékot kapnak.

U9 és Senior-ig a szponzorok által felajánlott értékes ajándékokat kapnak, aminek feltétele a személyes átvétel!

Összesítés:

– Az adott futamon elindult, de célba nem ért (DNF) versenyzők 1 pontot kapnak. El nem indult (DNS) vagy kizárt (DSQ) versenyző 0 pontot kap.

– Kategóriaváltás esetén a versenyző a korábbi kategóriájának összesítésében az utolsó helyre kerül (pontszáma feltüntetésével). Egy szezonban egyszer lehet kategóriát váltani, azt csak és kizárólag az erősebb kategória irányába, és csak Férfi felnőttbe.

– A sorozat összesítésénél a 3 legjobb futamon elért eredmény számít. (Pontegyenlőség esetén az alábbi összehasonlítás szerint kerülnek eldöntésre a helyezések: bármelyik futamon elért előkelőbb helyezés; több előkelőbb helyezés; megegyező helyezések esetén egymáshoz viszonyított időeredmény a közös futamok összesítése alapján.)

Az összetett díjazásban csak azok a versenyzők kerülnek értékelésre, akik minimum 3 futamon részt vettek (akkor is ha valaki 2 futammal esetleg több pontot szerez). Az összetett listán, viszont minden borsodi induló szerepel majd, ha csak 1 versenyen indult is.

– Az összetett listában, csak a Borsod megyei lakcímmel rendelkező indulók lesznek feltüntetve.

– Az összesítésnél a fenti kategóriákon kívül a legjobb csapatot is díjazzuk. A csapatsorrend az egyesület 3 legtöbb pontot elért versenyzőjének összpontszáma alapján kerül kihirdetésre. Pontegyenlőség esetén a klub 4. versenyzőjének eredménye fogja eldönteni a helyezést. 

– A sorozat eredményhirdetésére az utolsó futam után, Ózdon kerül sor. Az idei évben szeretnénk, ha minden dobogós személyesen venné át a díját (akkor is ha esetleg Ózdon nem indul), ezért aki nem vesz részt az összetett díjátadón, a szponzorok által felajánlott ajándékát az eredményhirdetés utáni tombolasorsolás díjai közé tesszük. Viszont a verseny helyezésért járó általunk adott díjat átveheti később is.

A sorozat utolsó futama után (Ózdon) tombola sorsolásra kerül sor, ahol a támogatók által felajánlott értékes ajándékokat sorsoljuk ki. A tombolasorsoláson való részvétel feltétele, hogy a versenyző a 4 futamból minimum 3 futamon való indulása, függetlenül attól, hogy befejezte e az adott futamot vagy sem. A sorsoláson azok a versenyzők is részt vesznek, akik nem rendelkeznek Borsod megyei lakcímmel! 

Pontszámítás:

Egyéb szabályok:

– –Fejvédő viselése minden pályára lépő számára (pályabejárás és a verseny ideje alatt is) kötelező!

– A rajthoz való beszólítás a sorozat első futamán a nevezések beérkezésének sorrendjében történik, kivéve a Felnőtt, Master és Senior korosztályokat, ahol a tavalyi év összetett eredménye alapján az első három kerül elsőként beszólításra, majd utánuk a többiek. A további futamokon az összetett lista alapján kerül sor a beszólításra.

– A versenyző számára kerék és szerelői segítség, frissítő beadása csak és kizárólag a frissítő/technikai zóná(k)ban történhet.

– A pályán csak a haladási irányban lehet közlekedni, a technikai zónába (és bármilyen egyéb okból) visszafordulni tilos!

– A pálya lerövidítése vagy sportszerűtlen magatartás tanúsítása azonnali kizárást von maga után.

– A lekörözésre kerülő versenyzőknek elsőbbséget kell adni a leköröző versenyzőknek, a legelső alkalommal amint az lehetségessé válik.

– A szabályok be nem tartása a versenyrendezőség döntése alapján figyelmeztetést és kizárást is vonhat maga után!

– Vitás kérdésekben, óvás esetében a Borsod Bajnoka Sorozat négy futamának versenyigazgatói (Sikter Zsuzsanna, Molnár György, Hacsi Ákos, Frölich Tamás) közül az adott helyszínen ott lévők, a rendelkezésre álló összes információ megismerése után, konszenzusos döntést hoznak. Óvási díj 5.000 Ft. Döntésképtelenség/szavazat-egyenlőség esetén az adott futam szervezőjének véleménye dönt.

A versenyzők a nevezésnél aláírásukkal nyilatkoznak a következőkről:

– A verseny teljesítéséhez megfelelő fizikai állapotban vagyok, a teljesítést akadályozó betegségben nem szenvedek.

– A versenyen teljes mértékben saját felelősségemre indulok, bármely a verseny előtt/alatt/után bekövetkező sérülésért, illetve anyagi kárért a rendező egyesület, a rendező- és a rendezőség által megbízott személyek/szervezetek, továbbá a verseny útvonala által érintett területek tulajdonosai illetve kezelői semmilyen címen felelősséget nem vállalnak, illetve felelősségre nem vonhatóak.

– Lemondok minden, a versennyel bármilyen kapcsolatba hozható elszenvedett baleset vagy kár esetén az előző bekezdésben felsoroltakkal szembeni jogi eljárásról. Tudomásul veszem, hogy baleset esetén semmiféle igényt nem támaszthatok a fentebb felsoroltakkal szemben. A verseny előtt/alatt/után minden általam okozott kárért személyes és anyagi felelősséggel tartozom.

– Elfogadom, hogy a sporteseményről készült film-, és képanyagokon valamint azok reklámcélú felhasználásában szerepelhetek, ellenszolgáltatást ezért nem kérek.

– Elfogadom, hogy a nevezési adatlap pontatlan kitöltéséből, a nevezés során helytelen adatok megadásából adódó problémákért a rendezők nem vállalnak felelősséget.

A szervezők a szabályok változtatásának jogát fenntartják!

Be the first to comment on "Szabályok"

Leave a comment

Your email address will not be published.