Újra felpörögnek az események a sorozat háza táján. Az első hangonyi futam után hosszabb szünet következett, de június 19-én Kazincbarcikán folytatódik a Lukács Autó – Borsod MTB Series. A Barcikai futam után már nem sok idő marad pihenni, hiszen két hétre rá következik a harmadik, majd újabb két hét múlva a negyedik záró futam is.

A kazincbarcikai pálya a tavalyi évben kapott egy új szakaszt, de most a szervező Team3K csapata ismét újra gondolta a vonalvezetését és eddig még ismeretlen nyomvonalak kerültek bele a pályába, ami így 3,5km hosszú és 140m szintemelkedést tartalmaz. A futam főszervezője, Hacsi Ákos a következő információkat árulta el a jövőhéten esedékes versenyről.

„Nem csak a pálya, hanem a rajt-cél terület helyszíne is módosul. Az egyszer már kipróbált játszótér melletti területen, a Hajcsár úton lesz kialakítva, így közelebb helyezkedik el az erdei ösvényhez. Sajnos a parkolás így nehézkesebben lesz megoldható, mert az uszoda és jégcsarnok építési munkálatait már elkezdték az eddigi kutyafuttató területén. Az elmúlt években megismert pincék melletti emelkedőt kiváltottuk egy egynyomsávos emelkedőre, amit eddig lefelé ismertek meg a korábbi versenyeink résztvevői. A rendelkezésünkre álló lehetőségekből igyekeztünk technikásabb pályát kialakítani az eddigieknél, ami véleményünk szerint sikerült is. A XI. KolorCross versenyhez hasonlóan a már ott megismert homokbányát is közelebbről megismerhetik a hozzánk érkezők. De nem csak a felnőtt korosztálynak, hanem az utánpótlás korúaknak is új pályával készülünk, ami reméljük mindenki tetszését elnyeri.”

Ahogy fentebb is említettük, nagyon sok idő nem marad a pihenésre, mert július 3-án jön a vadonatúj helyszínen megrendezésre kerülő 3. futam, majd július 17-én a görömbölyi záró verseny, ahol már összetett eredményhirdetésre is sor kerül.