Alig több mint három hét múlva ismét útjára indul Borsod megye hegyikerékpáros bajnoki címéért folyó versenysorozat, amely nevétől eltérően nem csak a borsodi bringásokat várja. Az 5 futamból álló sorozat nyitányára az eddigi szokásoktól eltérően június 24-én Ózdon kerül sor, ahol a már jól bejáratott Bíben-völgy ad otthont a verseny rajt-cél központjának. A körülötte fekvő dombokon pedig egy 3,4km-es kör kerül kijelölésre, amiből az egyes korosztályoknak 1 illetve 6 kört kell teljesíteniük. Természetesen a legkisebbeknek egy teljes hosszában belátható rövid pályát jelölnek ki a szervezők. 

Fotó: Molnár Tibor

Fotó: Molnár Tibor

Az első futam versenykiírása és előnevezési lehetőség ide kattintva érhető el.

Az ózdi verseny után egy héttel, július 1-én a sorozathoz idén csatlakozó Miskolcra látogathat el a mezőny, majd egy hosszabb szünet után augusztus 12-én Kazincbarcikán, augusztus 26-án Görömbölyön kerülnek megrendezésre a további futamok, majd szeptember 15-én Bükkszentkereszten zárul a sorozat, ahol az összetett eredményhirdetésre is sor kerül és kihirdetik a megye legjobbjait.

Az idei évre vonatkozóan született néhány új döntés a versenyszervezők részéről, amik közül a legfontosabb, hogy a sorozat mind az öt futama bekerült a Magyar Kerékpáros Szövetség versenynaptárába, amivel így minden versenyző felelőségbiztosítással rendelkezik. Mindezen felül megállapodás született arról, hogy az összes futamon egy-egy mentőautó biztosítja a balesetet szenvedett versenyzők egészségügyi ellátását, illetve ha szükséges, kórházba szállítását.

Bringasport

Az idei évtől az előnevezési díjak csak a versenyrendező számlájára történő átutaláskor érvényesek a megadott határidőig. Minden más esetben a helyszíni nevezési díjat kell a versenyzőnek megfizetnie.

A 2018. évi versenyengedéllyel rendelkező UTÁNPÓTLÁS korú versenyzők (U9-U17), saját kategóriájuktól eggyel idősebb kategóriában kell, hogy nevezzenek és versenyezzenek pl: U11-es versenyző U13-ban, U17-es versenyző pedig felnőtt kategóriában! Nevezésnél a versenyengedély számot meg kell adniuk.

A sorozat 2018-ra érvényes szabályairól ide kattintva lehet tájékozódni.

Június 24-én sok szeretettel várunk mindenkit az ózdi nyitányon!

Kedvcsinálónak tekintsétek meg Boda Péter Kristóf belső kamerás felvételeit: