Az előttünk álló hétvégén utolsó fordulójához érkezik a Borsod MTB Series idei kiadása. A záró futamnak ezúttal Kazincbarcika ad otthont, ahol a két évvel ezelőtt megújult pálya várja a bringásokat. A verseny központja a már jól bejáratott Csónakázó-tó körüli parkban lesz felépítve, ám a parkolás a hamarosan átadásra kerülő Vízi komplexumnál lesz kijelölve, ami kb. 250m-re található a rajt-céltól.

Az elmúlt hetekben tapasztalható csapadékos időjárás kellőképpen feláztatta az erdő talaját és az árnyékos helyeken nehezebben szárad a pálya, de remélhetőleg a hétre jósolt 30 fok feletti hőmérséklet gyorsan felszárítja a még saras részeket és egy élvezetes záró futammal fejezhetjük be az idei sorozatot. 

A különböző korosztályok pályái közül egyedül a közepest (U13, U15 lány, Hobbi) szabta át a rendező Kerékpár Klub Kazincbarcika, így az azon versenyzőknek a tavalyihoz képest most kevesebb mászás és egyszerűbb lejtő várható.  

Igaz, néhány kategóriában már eldőlt a sorozat állásának végkimenetele, de vannak még olyan korosztályok ahol még nyílt a bajnoki címért való küzdelem. Talán a legizgalmasabb a Master3-as korosztály, ahol mindössze 10 pont a különbség az első és harmadik helyezett között. De Master2-ben is történhet még „trónfosztás”.

A versenyt követően nem csak a futam aktuális eredményhirdetésére kerül sor, hanem az összetett eredmények kihirdetésre is, így egy esetleges technikai hiba után is érdemes megvárni a nap végét. Az összetett mellett a legeredményesebb csapatokat és a legjobb borsodi versenyzőket is díjazzuk.

Az összetett lista itt tekinthető meg:

A versenyre június 20. éjfélig lehet regisztrálni ide kattintva:

Találkozunk vasárnap Kazincbarcikán!