Vasárnap harmadik, utolsó előtti fordulójához érkezik a sorozat. A soron következő futamot a Kerékpár Klub Kazincbarcika ( Team3K) csapata rendezi a megszokott Csónakázó-tavi ratj-cél területtel.

A pálya nyomvonala a tavalyi évben szinte teljes mértékben átrajzolódott 2021-hez képest, de néhány változtatást idén is eszközöltek rajta a szervezők. Többek között a nagy pálya rövidebb lett, ami annak köszönhető, hogy a kör elején lévő hosszú mászás hamarabb befejeződik, így most nem kell olyan magasra mászni. A homokbányában lévő meredek emelkedő kiváltásra került, így ezen a szakaszon nem kell küzdeni az emelkedővel, A technikás és igazán élvezetes katlan ismét részét képezi a nyomvonalnak, melyet idén még hosszabb szakaszon élvezhetnek a versenyzők.

Lesznek izgalmas részek a pályában

A versenynap délelőtt 10 órakkor veszi kezdetét az U7-es, U9-es korosztály versenyeivel, majd az első 10:30-as eredményhirdetést követően már az U11-es fiúk és lányok következnek a 800m hosszú kis pályán. Ezt követően a közepes pályán már az U13-as korosztály és az U15-ös lányok veszik át az igazi terepet, majd 11:45-kor a hobbi
kategória teheti próbára magát. Délután már a nagy pályán zajlanak az események. Előbb 12:30-kor az U15, U17-es fiúk, a Felnőtt nők és a Master3-as férfiak szálhatnak versenybe. Végül az a nap „fénypontjának” számító Felnőtt férfi, Master1 és Master2-es korosztályok versenyére 13:30-kor kerül sor.

A verseny ezúttal is a Magyar Kerékpáros Szövetség támogatásával kerül megrendezésre.

Az utánpótlás korosztályok versenyeivel indul a nap

A versenyen kizárólag előnevezéssel lehet indulni, amelynek határideje június 15. éjfél. A nevezés akkor válik érvényessé, ha a nevezési díj legkésőbb június 16-án délig beérkezik.

A sorozat első két futama után már megtekinthető a teljes összetett lista a sorozat weboldalán, amiben láthatjuk, hogy egy-egy kategóriában mennyire nyílt még az összetett helyezésekért menő verseny.