Az előttünk álló hétvégén második futamával folytatódik a Borsod MTB Series. A versenyt rendező Ózdi Kerékpáros Egyesület idén is az Ózdtól 8km-re fekvő Hangonyban várja az olimpia cross szakág versenyzőit, ahol az elmúlt két évben megismert körön mérhetik össze felkészültségüket a versenyzők. Az előrejelzések alapján a jelenlegi csapadékos időjárás a hétvégére elvonul és napos, 20 fok körüli hőmérséklet várható a verseny napján, így a fenyveserdei talaj éppen ideális állapotba kerül a versenyzéshez.

Az eddigi nevezési listát böngészve találkozhatunk új nevekkel, akik most kapcsolódnak be a sorozatba, de a miskolci verseny dobogósai közül is szinte mindenki megtalálható, így kemény küzdelmek várhatók az összetett pontokért. A felnőtt férfiak mezőnyében nagy kérdés, hogy a feltörekvő fiatal generáció egészen a verseny végéig tudja-e tartani a tempót a győzelemre legesélyesebb Szatmáry Andrással (Cube-Csömör) vagy Andris rutinja és állóképessége győz?

Szatmáry András a tavalyi verseny győztese

A felnőtt nőknél a hazai pályán berobbanó Andorkó Andrea (HOTE SE) meglepetés győzelmet aratott, ám a hangonyi pálya nagyobb technikai tudást követel meg a versenyzőktől, így most változhatnak az erőviszonyok. Főleg annak tekintetében, hogy a nemzetközi mezőnyben edződő Kiss Nikoletta Bettina (Bike-Zone Gödöllő) is várhatóan ott lesz a rajtvonalnál.

Andorkó Andrea tavaly még a Hobbi mezőnyben jeleskedett

Master1-es korosztályban a papírforma alapján Földi Bence (Bike-Zone Gödöllő) várható az első helyre, de csütörtök éjfélig még nyitva a nevezés, így befuthat olyan versenyző, aki erősebb nála.

Master2-ben a miskolci versenyt technikai hiba miatt feladni kényszerülő (első helyről) Medgyes Gábor (KTM Team Gödöllő) revansot vehet és megszerezheti első győzelmét az idei sorozatban.

Medgyes Gábor Miskolcon egészen az utolsó körig magabiztosan vezetett, majd jött egy defekt és DNF lett a vége

Utánpótlás korosztályban az U11-es mezőnyben Mády Áron (DVTK Cycling Team) és Hegedűs Helga (Cube-Csömör) újabb győzelmet zsebelhetnek be amennyiben tudják hozni az első futamon nyújtott formát.

U13-ban a miskolci futamgyőztes András Péter Patrik (Superior Racing Team) eddig nincs a nevezettek között, így a két Cube-Csömörös Sipos Borisz Ali és Burgermeister Bence vívhatnak nagy csatát az első helyért. A lányoknál a Kis-Galya KSE versenyzőjét Feledy Esztert kell várhatóan legyőzni ahhoz, hogy aranyéremmel térhessen valaki haza.

Feledy Eszter a miskolci futamgyőztes

U15-ben jelenleg a hiányzók között van Kovács Béla (DSI), aki meg tudná szorongatni Burgermeister Olivért (Cube-Csömör), ám így Olivér várhatóan újabb győzelemmel térhet haza. Az U15-ös lányoknál Hegedűs Heléna (Cube-Csömör) nincs még ott a rajlistán, ezért Lasánszky Sára (Kis-Galya KSE) és az újonnan versenybe szálló Fáczán Mária Ilona (Cube-Csömör) között dőlhet el az aranyérem sorsa.

U17-ben jelen állás szerint teljesen nyitott a verseny mivel a miskolci Top 7-es élmezőny még várat magára a nevezéssel, ami ha így marad, akkor az első futam középmezőnyében végzettek közül szinte bárki nyerheti a versenyt.

A vasárnapi versenyre április 25. éjfélig lehet regisztrálni (ide kattintva). A nevezési díj beérkezésének határideje április 26. déli 12 óra. Helyszíni nevezésre nincs lehetőség!

Vasárnap irány Hangony!