Az előttünk álló hétvégén Trizsben folytatódik a Borsod MTB Bajnoka 2016. amatőr XCO sorozat. A tavaly debütált helyszínen ezúttal is a klasszikus 3,2km hosszú pálya várja az indulókat a maga 92m szintemelkedésével, amit az első hosszabb mászáson magunk mögött is tudhatunk. A pálya 90%-a két nyomsávon halad, így az előzési lehetőség adott lesz mindenki számára. A tavaly megismert nyomvonal annyiban különbözik az idén, hogy a rajt-cél területre vezető lejtőbe több lassító kanyar belekerült, ami a versenyzők biztonságát szolgálja. Szerencsére az elmúlt időszak esőzései nem rontottak a pálya állapotán és csak egy-két nagyobb pocsolya állhatja a bringások útját, de ez még fel is száradhat a verseny napjáig. A szervező Kazincbarcikai Kerékpáros Klub a verseny végén ezúttal is vendégül látja a megfáradt versenyzőket, ahol Trizs Önkormányzatának köszönhetően helyi készítésű szörppel és lekvárral frissíthetik fel magukat a bringások.

Ízletes szörppel olthatják szomjukat a versenyzők

Ízletes szörppel olthatják szomjukat a versenyzők

Hogyan áll az összetett verseny két futam után, mik az esélyek?

A legkiélezettebb küzdelem jelenleg a felnőtt BMTBB bajnoki címért zajlik, ahol a Team3K versenyzője Hacsi Ákos és a Decathlon Mátéhegyi Bike Team fiatal versenyzője Baranyi Dávid Áron egyformán 250-250 ponttal állnak az első helyen. Ha mindketten rajthoz állnak vasárnap, akkor biztos nagy csatát várhatunk tőlük és a nap végén valaki egy lépéssel biztos közelebb kerül az összetett győzelemhez. Ha nem, akkor még Ózdon van javítási lehetőség, hiszen a négy futamból a legrosszabb eredmény kiesik a végelszámolásnál. A dobogó harmadik helyezettjének neve sem biztos még, mivel az ózdi Kovács István „Pityikusz” (Ózdi KE) és a borsodnádasdi ifj. Baranyi Attila (Decathlon Mátéhegyi Bike Team) szintén fej-fej mellett állva 150 ponttal foglalják el a 3. pozíciót.

ákosáron

Ákos vagy Áron lesz a befutó?

A felnőtt nőknél úgy tűnik Kallus Edit (Team3K) megállíthatatlan és két győzelemmel vezeti a ranglistát Kovács Piroska (Kazincbarcika) előtt. Ám a most soron következő futamon és a záró ózdi versenyen még borulhat a jelenlegi állapot. A dobogó 3. helye egyelőre Németh Rékát (Bükkszentkereszt) illeti meg, aztán vasárnap meglátjuk, hogy az őt követő Szaniszló Boglárka (Freeriderz SC) mennyire gyújtja be a rakétákat. 🙂

Kallus Edit tovább növelheti előnyét

Kallus Edit tovább növelheti előnyét

Az idősebb korosztályokban, vagyis a Master és Senior mezőnyben szintén nincs még lefutva semmi, így a sorozat végéig bőven változhat a helyezések sorsa. Számításaink szerint Tulipán Attila (Ózdi KE) további részvételével még beleszólhat a Master korosztály végkimenetelébe, bár Urr Szabolcs (Team3K) kiváló formában van, így ha jól halad a bringa alatta vasárnap, akkor megőrizheti összetett elsőségét. A Senioroknál Pallos Zoltán (Freeriderz SC) stabilan vezeti a ranglistát, de Kirilla László (Kis-Galya KSE) már leadta nevezését, így ő elég komoly veszélyt jelent rá. 🙂 De akár még a világutazó Polonkai László (Freeriderz SC) is beleszólhat a végkimenetelbe.

Pallos Zoltán még biztos megtartja az összetett első helyét. Ózdon azonban változhat a helyzet.

Pallos Zoltán még biztos megtartja az összetett első helyét. Ózdon azonban változhat a helyzet.

Az U17-es fiúknál Kurtán Zétény (Mátéhegyi Bike Team) első helyét már nemigen veszélyezteti senki, szintúgy a lányoknál Kovács Regináét (Kis-Galya KSE) sem.

U15-ben Kovács Ákos (Kis-Galya KSE) még megfordíthatja az eredménylistát, amennyiben legyőzi csapattársát Takács-Valent Mátét. A lányoknál Zima Veronika (Kis-Galya KSE) 25 ponttal vezet Séra Korina előtt.

U13-ban és U11-ben a fiúknál szintén Kis-Galyás dobóval számolhatunk, mivel mindkettő kategória mindhárom helyét a bükkszentkereszti klub versenyzői foglalják el. U13-ban a sorrend Lónyai Levente, Takács-Valent Márk és Halász László, még U11-ben Magyar Bendegúz, Mezei Benjámin, Kiss Martin. A lányoknál U15-ben egyedüli résztvevőként még mindig Kucsma Kinga áll az élén, de szerencsére a népesebb U11-es mezőnyben van miért izgulnia és versenybe szállnia a házi versenyt vívó Kis-Galyás Tóth Rékának, Tolnai Kincsőnek és Zórádi Ritának.

U9-ben Varga Júlia (Team3K) és Csorba Zalán (Kis-Galya KSE) bebiztosíthatja végső győzelmét.

Az U9-es lány kategóriát Varga Julcsi vezeti

Az U9-es lány kategóriát Varga Julcsi vezeti

A legfiatalabb korosztályban „meglepő” módon 🙂 szintén Kis-Galyás dobogó van kilátásba Mezei Mirának és Lónyai Balázsnak köszönhetően.

A szabályoknak megfelelően természetesen a vasárnapi futam is nyílt, így azon lakhelytől, klubtól függetlenül bárki rajthoz állhat, aki meg szeretné mérettetni magát Borsod MTB bringásaival. Az előnevezési lehetőség még a mai napon él, de némi plusz költség ellenére a helyszínen is lehet még jelentkezni.

team3k

Mindenkit vár szeretettel Trizsben a Team3K csapata!  🙂

Képek a pályáról: