A Lukács Autó Kft. a Volvo hivatalos miskolci személygépkocsi márkakereskedője idén a Borsod MTB Series 2022. névadó szponzoraként jelenik meg, ezzel támogatva az egészséges életmód, a kerékpározás és a sport kapcsolatának népszerűsítését, valamint, hogy még szélesebb körben megismertesse a Volvo fenntartható jövőképét, azaz, hogy a klímaváltozás elleni harcban magunk is a megoldás részévé kell, hogy váljunk.

A Volvo filozófiája mindig is az volt, hogy az embereket helyezze az előtérbe. Az innovációk úttörőjeként egy biztonságosabb, tisztább és élvezetesebb jövő érdekében dolgoznak és olyan megoldásokat kínálnak, amelyek megkönnyítik, biztonságosabbá és jobbá teszik az emberek életét.

A Volvo és a hegyikerékpározás kapcsolata nem újkeletű. 1994-től 9 évig a Volvo a Cannondale kerékpárgyártóval közös csapatot hozott létre Volvo Cannondale Racing Team néven.

Megalakulása óta a Volvo-Cannondale csapata két olimpiai érmet, kilenc világbajnokságot, 14 vb-címet, 14 nemzeti bajnokságot, 78 vb-győzelmet, 31 NORBA-versenygyőzelmet és három egyéni 24 órás győzelmet aratott. A Volvo-Cannondale-t széles körben a mountain bike történetének legdominánsabb csapataként tartják számon.

Ki ne emlékezne a legendás David ‘Tinker’ Juarez-re (USA) vagy Cedric Gracia-ra (Fra), de ebben a csapatban kezdte „porfi” pályafutását a a többszörös MTB Világkupa győztes, a 2011-es Tour De France győztese, az ausztál bajnok, Cadel Evans is.