A HOTE Sportegyesület idén is a jól bevált komlóstetői pályán látta vendégül a versenyzőket, ahol többek közt a szeptemberi XCO Magyar Kupa futam is megrendezésre kerül. A gyors eredei utak, izgalmas trailek, jól járható, de izmos emelkedők, valamint végtelennek tűnő hosszú lejtőzések alapozták meg a hangulatát a versenynek. A futam jelentős része az erdőben, fák kellemes árnyékában zajlott, egyedül a célegyenesben maradt felkapcsova a hősugárzó.

Az U7 korcsoportjával kezdődött a versenynap, ahol Storcz-Nagy Luca (Újbuda Superior MTB) és a miskolci Juhász Marcell győzelmével zárult a rövid, de izgalmakban bővelkedő futam.

Több U7 korosztályos versenyző szeretett volna komolyabb kihívásokat a versenyen, így éltek a felnevezés lehetőségével és az U9-es korcsoportban indultak végül. A futam közel 1 km-es pályán zajlott, ahol egy kört teljesítettek a versenyzőpalánták. A leggyorsabb fiatalember András Péter Patrik (Újbuda Superior MTB) lett, míg a lányoknál a bükkszentkereszti Lasánszki Lilian (Kis-Galya KSE) ért át elsőnek a célvonalon.

Az U11 már hosszabb és technikailag is nehezített pályán haladt, itt Stolczenberger Zalán (Kis-Galya KSE) fölényesen nyerte a futamot. A lányokál a DKSI versenyzője Rákosi Maya Emma ismét remekelt, így a hangonyi futam után Komlóstetőn is a dobogó legfelső fokára állhatott.

U13-ban Kovács Béla (DKSI) nyomát csak bottal lehetett ütni, miután már az első körben az élre állt, bár Feledy Bence (Kis-Galya KSE) kitartóan próbálkozott Béci megszorongatásával, de körről körre – igaz apránként- nőtt közöttük a különbség. Végül a befutónál Béci 11 másodperc előnnyel ért célba Bence és a DVTK színeiben versenyző Leányvári Benjámin előtt. A lányoknál Bálványos Rita (Bike-Zone Gödöllő) nyakába került az aranyérem, még mögötte két Kisgalyás, Lasánszki Sára és Urbanovics Hanna örülhetett az ezüst és bronz éremnek.

A Hobby futamban a férfiaknál az életében először versenyen induló Kozaróczky Tamás nyert a hangonyi futamgyőztes Molnár Péter (Ózdi Kerékpáros Egyesület) előtt. A nőknél Juhász Mónika hozta a „kötelező” győzelmet.

A nagy pályára az U15-ös korcsoporttól indultak ki a versenyzők. A fiúknál Magyar Botond (Kis-Galya KSE), Leányvári Áron (DVTK) és Volyka Ádám (Újbuda Superior MTB) sorrend alakult ki. A lányoknál Tóth Emese (Kis-Galya KSE), Szávai Petra (Bike-Zone Gödöllő) és Galuska Zsófia (Kis-Galya KSE) állhattak fel a dobogóra.

Az U17-es fiúk küzdelméből Magyar Bendegúz (Kis-Galya KSE) került ki győztesen, Mack Boldizsár (Kőbánya TC) és Király Zétény előtt.

A Master 3-as korcsoportban Boros Gyula (HOTE Cycling Team) ismét remek formában versenyzett és nyerte meg a futamot az igencsak jó erőben lévő Takács Gábor (Salgótarjáni HKSE) és Pusztai Árpád (ZEKE) előtt.

A Felnőtt nők mezőnyében Kiss Emma Lotti (Bike-Zone Göröllő) győzelme nem forgott veszélyben, Tóth Réka (Kis-Galya KSE) és Zsidai Lilla ( Limitless XCO Team) előtt. A futamot a korábban Nové Město na Moravě-ban megrendezésre kerülő világkupán megsérült Leányvári Sára (DVTK) egy körrel a vége előtt sajnos feladni kényszerült.

Az elit futam, azaz a Felnőtt Férfiak, a Master1 és Master2 férfiak 13.30-kor, már a legnagyobb hőségben rajtolt. Az első körtől kezdve a Master1-ben versenyző Molnár Péter (HOTE Cycling Team) haladt az élen és végig magabiztos előnyt tartva az abszolút győzelmet is bezsebelhette. Mögötte az abszolút második helyen, egyben a Felnőtt Férfi korcsoport győzteseként, Mindszenti Ákos (DVTK) gurult át a célvonalon. Ők ketten, ezen a napon teljesítményükkel kimagaslottak a mezőnyből. A dobogó második és harmadik fokára Sándor Zalán (Limitless XCO Team) és Lónyai Levente (Kis-Galya KSE) állhattak fel. A Master1 második és harmadik helyéért óriási küzdelemben Salga Ákos (Trek SE) és Porcsin Levente (DKSI) küzdöttek meg. A sorrend végül az utolsó körben dőlt el Ákos javára, akinek így egy arany és egy ezüst érem a mérlege a sorozatban. A dobogóra is esélyes Frölich Tomi (Ózdi Kerékpáros Egyesület) szinte végig technikai gondokkal küszködött, így a hangonyi bronzérmes Szántai-Vecsera Bálint (Merkapt Maraton Team SE) mögött az ötödik helyen ért célba. A Master1-hez hasonló kemény, üldözéses párharc folyt az aranyért az utolsó méterekig a Master 2-ben is, ahol a kategória újonca Ibrányi Attila (222 Sport Egyesület) és a kategória rangidőse, Kis József (Merida Maraton CST Team) vívtak fej-fej melletti csatát egészen az utolsó körig, ám végül Ibrányi frissebbnek bizonyult és csekély 8 másodperces előnnyel nyerte a futamot. A harmadik helyezés, akárcsak az előző hangonyi versenyen,  Kovács István „Pityikuszt” (Ózdi Kerékpáros Egyesület) illette meg.

Teljes eredménylista ide kattintva.

A sorozat az XCO OB előtt, július 11-én Görömbölyön folytatódik, ahol a korábbi évektől eltérően új helyre kerül a rajt-cél terület, így várhatóan már tágasabban elfér a mezőny és mindenki biztonságosan vághat neki nem csak a versenynek, de a kuriózumnak számító pincetúráknak is.

Versenykiírás ide kattintva.

Nevezési lehetőség ide kattintva.

A versenyről készült videót itt tudjátok megtekinteni: