Az előttünk álló hétvégén utolsó fordulójához érkezik a Borsod MTB Bajnoka idei sorozata. Bükkszentkereszt, Miskolc-Görömböly és Kazincbarcika után Ózd ad otthon a negyedik futamnak, ahol több kategóriában is nagy verseny várható, hiszen még senkinek sincs bebiztosítva a helyezése.

Esélyek a bajnoki címre

A legizgalmasabb verseny talán a Felnőtt férfiak futamában várható, ahol Molnár Péter (Miskolc-Görömböly) 225 ponttal vezeti az összetett, de a mögötte helyet foglaló Magicz Dávid (Mezőkövesd) és Frölich Tamás (Ózdi Kerékpáros Egyesület) beleszólhatnak még az első hely sorsába, ám ahhoz Petinek nagyon rossz napot kell kifognia. De valószínűleg a negyedik helyezett Kovács István „Pityikusz” (Ózdi Kerékpáros Egyesület) is nagyot fog küzdeni azért, hogy felférjen az összetett dobogóra. Az első három sorrendjét még azok a versenyzők írhatják át, akik ugyan az összetettben hátrébb helyezkednek el, de formájukat tekintve simán dobogó esélyesek és elhalászhatnak egy-két értékes pontot helyezésükkel. Ilyen versenyző lehet Baranyi Áron (VKE-Nelson Pepperl-Fuchs) vagy Hacsi Ákos (Team3K) is.

Molnár Péter első megye bajnoki címét szerezheti meg vasárnap

Molnár Péter első megye bajnoki címét szerezheti meg vasárnap

A Master férfiaknál Pásztor Péteré (Kemény Puhányok) jelenleg az első hely, de ha Fekete Barnabás (Team3K) rajhoz áll és sikerül a futamgyőzelmet megszereznie, akkor három 125 ponttal övé lehet az összetett első hely is, de a 200-200 ponttal álló Urr Szabolcs (Team3K) és Magyar Károly (Cycling People) is előrébb léphetnek még.

Pásztor Péter közel áll az összetett győzelemhez

Pásztor Péter közel áll az összetett győzelemhez

A nőknél sincs még semmi „lefutva”, mivel az egy futamot kihagyó Kallus Edit (Team3K) még leszoríthatja a dobogó legfelső fokáról a mostani első helyezett Németh Rékát (Kis-Galya KSE), de akár a 4. helyen álló Gál Erika (Miskolc) is átírhatja még a dobogós helyezéseket.

Gál Erika még átírhatja a női dobogósok sorrendjét

Gál Erika még átírhatja a női dobogósok sorrendjét

A Senioroknál 325 ponttal Gál Istváné (Kerékpársport2000) a vezető pozíció, de ha Boros Gyula (MVSC) hozza az utóbbi két versenyen nyújtott formáját és megnyeri az ózdi versenyt is, akkor az ő nyakába kerül az összetettért járó aranyérem is. A második helyet elfoglaló Polonkai Lászlónak (Freeriderz SC) így közel sem biztos még a második hely.

Vajon Boros Gyula fog a végén is örülni a Senioroknál? :)

Vajon Boros Gyula fog a végén is örülni a Senioroknál? 🙂

Az összetett eredménylistát böngészve láthatjuk, hogy a fiatalabb korosztályoknál sincs még 100%-ra biztos összetett első hely, így érdemes még rajthoz állni az utolsó futamon.

Pálya

A tavalyi évtől eltérően az idén egy hosszabb vonalvezetésű pályán versenyezhetnek a vasárnap rajthoz állók, így remélhetőleg kevesebb lesz a lekörözések száma és mindenki végig tudja tekerni a kategóriájának kiírt körszámot. Egy kör 3,4km hosszú, ami ezúttal sem tartalmaz megoldhatatlan technikai elemeket, így inkább az erő, mintsem a komoly technikai tudás fogja eldönteni a helyezések sorsát. Szerencsére a héten várható esőzés sem tud nagy kárt tenni a nyomvonalban és sár esetén is bringán abszolválható egy kör, csak egy kicsit csúszósabban. 🙂 A legkisebbeknek természetesen egy végig belátható kb. 200m hosszú pálya kerül kijelölésre, de az idősebb U9 és U11-es kategóriák versenyzői már hosszabb és egy emelkedőt is magába foglaló pályán mérhetik össze erejüket.

Miért érdemes részt venned az utolsó futamon?

Amennyiben csütörtök 20 óráig előnevezel, az Illner Méhészet és a Decathlon ajándékait kapod nevezésed mellé, de ha dobogóra is állsz, akkor a Csokisziget ajándéka is a tiéd lehet. Ha pedig az összetett versenyben is érintett vagy, akkor az egyedi BMTBB logóval ellátott kerámia tányért is hazaviheted, ami mellé még Decathlonos ajándékot is kapsz. Igaz ez utóbbi csak a Borsod megyei bringásokra vonatkozik, de ha nem vagy B-A-Z megyei, ám a sorozat 4 futamából 3 versenyen részt vettél, még lehet esélyed a tombolahúzáson, ahol szintén értékes ajándéktárgyak kerülnek kisorsolásra.

sportbolalegtobbet

Versenykiírás ide kattintva.

Összetett eredménylista három futam után ide kattintva.

Előnevezési lehetőség ide kattintva.