A május 21-i bükkszentkereszti nyitány után június 19-én Borsodnádasdon, a Máthégyi Ökoparkban folytatódik Borsod megye amatőr hegyikerékpáros sorozata. Az IGOL olajok hazai forgalmazója által támogatott versenyre nem csak B-A-Z megye bringásait várják a szervezők, így azon bárki részt vehet, aki kedvet és erőt érez magában egy jó kis versenyzéshez. 

Az Ökopark az elmúlt években már több XCO Magyar Kupának is helyet adott, de a BMTBB sorozatban még csak most fog debütálni a helyszín. Természetesen az új pálya nyomvonala igazodik a sorozat alapkövetelményéhez, miszerint a kezdő mountisok is biztonsággal végig tudjanak rajta menni, így a komoly letörések vagy a hosszú meredek kaptatók most kimaradnak. Helyette egy gyors és remélhetőleg mindenki számára élvezhető pálya várja az XCO szakággal most ismerkedőket. Azért egy izgalmas elemet sikerült becsempészniük a szervezőknek a pályába, így a nemrégiben épített fahíd természetesen helyet kapott benne. 🙂

híd

Látványos és izgalmas a híd

Felhívnánk a figyelmet, hogy a versenynap forgatókönyve eltér a Bükkszentkeresztitől és az első rajtra 10:30-kor kerül sor, ahol a legfiatalabb bringások (U7-U9-U11) versenyeznek a számukra kijelölt gyerek pályán. Utánuk 11:00-kor az U13 és U15-ös korosztály következik, akik már a nagy pályán róhatják a köröket. Végül az utolsó rajt 11:45-kor startol el, ahol az U17-ek, Felnőttek, Masterek és Seniorok küzdhetnek meg egymással. Regisztrációra és pályabejárásra reggel 9 órától van lehetőség. A pontos körszámok az időjárás függvényében a technikai értekezleten kerülnek véglegesítésre.

A verseny főtámogatójának az Igol Oil-nak és Borsodnádasd Város Önkormányzatának köszönhetően értékes tárgynyereményeket vehetnek át a dobogósok, valamint a város védjegyének számító Molnárkalácsból is mindenki ropogtathat.

Aki még nem ismeri, az Borsodnádasdon megismerheti a Molnárkalácsot

Aki még nem ismeri, az Borsodnádasdon megismerheti a Molnárkalácsot

A verseny kiírása elérhető ide kattintva, valamint a előnevezési lehetőség június 17-ig ide kattintva tehető meg.

Videó a pályáról: