Ismerd meg Hangonyt

Ismerd meg Hangonyt!

„Ez az Ózd mellett található nyugodt kis falu, világítótoronyként magaslik ki festői szépségű és érintetlen környezetével itt a Bükk lábánál. Turisztikai erejével, évről évre egyre nagyobb létszámban vonzza ide a látogatókat, akik felfedezték a vadászturizmust és a Hangonyi tó által kínált sporthorgászatot. A Bükk-hegység gyönyörű panorámája, a tökéletes kirándulóhelyek és túraútvonalak, a gazdag természeti- és állatvilág, felejthetetlen élményt biztosít minden turistának és idelátogatónak.”

Fedezd fel a Hangonyi Kalandparkot és az István-Kút Büfét

A Hangonyi Kalandpark és az István-kút büfé a Hangonyi Tónál található, festői szépségű környezetben. A terület hosszas előkészítő folyamat után, 2020. augusztus 16. napján nyitotta meg kapuit a nagy közönség előtt.

A Hangonyi Kalandparkot és az István-kút büfét a Hangony-VK Nonprofit Kft. üzemelteti. A Hangonyi Kalandpark látogatása csak előzetes bejelentkezés után, a helyszínen 1900 HUF / fő belépőjegy megvásárlásával lehetséges.

Bővebb információért kattints ide!

Vár téged a HANGONYI TÓ!

„A Hangonyi tó Ózd közelében, Hangonyt és Kissikátort összekötő út mellett található. A tavat a Renget patak, a Vermes patak és több forrás táplálja, így annak vízminősége kiváló. A 6 hektár területű tó az ország egyik legszebb erdei tava, a partot három oldalról erdő határolja.A tó jelentős természetes halállománnyal rendelkezik melyet keszegfélék, kárászok, sügérek alkotják. A rendszeres telepítéssel alakult ki a ponty, amur, harcsa, csuka, süllő és balin halállomány.”

Fotó: Mészáros Barnabás

Bővebb információért kattints ide!