Az előttünk álló hétvégén (szeptember 25-én) a klasszikus ózdi pályán zárul az idén négy fordulósra bővült Borosod Mountainbike Bajnoka 2016. sorozat. A rajt-cél központ ezúttal is a Bíben-völgy bejáratánál, vagy ismertebb nevén a Vadvirágnál lesz, ahol 9 órától várja a versenyezni vágyókat a rendező Ózdi Kerékpáros Egyesület. A már jól ismert pálya a komolyabb technikai elemeket (letörés, farönkök, single track ösvények) továbbra is nélkülözi, mivel a szervezők célja az olimpiai cross szakág megszerettetése a sportággal még csak most ismerkedők számára. Így azt már most kijelenthetjük, hogy az elsőséget a legjobb erőben lévő bringás zsebelheti be, mintsem a legtechnikásabb. 🙂 Az első rajtra 10:30-kor kerül sor, ahol a legkisebbek (U7-U9-U11) mérettetik meg magukat a számukra kijelölt rövid pályán, amit teljes hosszában belátni, így a szülők végig szem előtt tarthatják csemetéiket. A következő és egyben a legnépesebb mezőny a tervezett időrend szerint 11:15-kor startol el, ám ezt az nevezői létszám még átírhatja és nagy részvétel esetén a Felnőtt, Master és Senior korosztályoknak tolódhat a rajt.

A sorozaton belül a verseny Ózd Kupa néven szerepel, de a futam után nem csak az aktuális eredmények lesznek kihirdetve, hanem az összetett bajnoki címek díjazására is sor kerül. Több kategóriában ugyan már eldőlt a BMTBB sorsa, így a felnőtt nők között is, ahol Kallus Edit (Team3K) első helye nem kerülhet veszélybe, de a felnőtt férfi bajnoki címért még nagy harc várható az aktuális első Hacsi Ákos (Team3K) és a trizsi versenyt az utánpótlás EB szereplés miatt kihagyó Baranyi Áron (Decathlon Mátéhegyi Bike Team) között. A harmadik helyet 225-225 ponttal ifj. Baranyi Attila (Decathlon Mátéhegyi Bike Team) és Kovács István „Pityikusz” (Ózdi KE) birtokolja, de szorosan 10 pont lemaradással Frölich Tamás (Ózdi KE) követi őket a 4. helyen.

Hacsi Ákos (Team3K) fáradtsága ellenére is gyorsabb volt a többieknél

Hacsi Ákosnak (Team3K) nem lesz könnyű dolga, ha meg akarja szerezni az összetett győzelmet

A Master korosztályban sincs még minden eldöntve, hiába vezeti jelenleg az összetettet a Team3K versenyezője Urr Szabolcs, mivel a hazai pályán versenyző Tulipán Attila (Ózdi KE) még borsot törhet az orra alá, avagy „elhalászhatja” előle a bajnoki címet. A harmadik és negyedik hely sorsa még szintén eldöntésre vár, mivel csak 5 pont választja el a harmadik helyezett Szabó Tamást (Bükkmogyorósd) és a negyedik Magyar Károlyt (Cyling People). A Senioroknál Pallos Zoltánnak (Freeriderz SC) nagyot kell küzdenie ahhoz, hogy megtartsa vezető pozícióját Kirilla László (Kis-Galya KSE) előtt, de mivel technikai sportról van szó, így bármi megtörténhet még.

A verseny után a Kovács Méhészet jóvoltából vajas-mézes kenyérrel és izotóniás itallal pótolhatják az elhasznált kalóriákat a versenyzők.

Az összetett verseny jelenlegi állása ide kattintva letölthető.

borsod-mtb-bajnoka-poszter-2016-1-0