A hegyikerékpársport olimpiai szakágának kedvelői ezúttal sem maradnak a Borsod MTB Series futamai nélkül, hiszen ebben az évben is megrendezésre kerül a már országos versenyként akkreditált sorozat.

Ahogy a tavalyi évben, úgy idén is a nyugat borsodi településen Hangonyban (Ózdtól 8km-re) állhatnak elsőként rajtvonalhoz a bringások. A tavaly debütált pálya ráncfelvarráson esett át és kapott egy új lejtőt, illetve még egy rövid mászást. A megmaradt nyomvonalak pedig a lehetőségekhez mérten szélesítésre kerültek, illetve az U11-es pálya vonalvezetése egyszerűbb lett. Akik nem vettek részt a tavalyi versenyen, nekik elöljáróban csak annyit, hogy a nagy pálya kb. közepes szintű technikai tudást vesz igénybe, ami azt jelenti, hogy a verseny folyamán végig koncentráltnak kell lenni, mert egy hiba és könnyen „elúszhat” a verseny. A futam rendezője az Ózdi Kerékpáros Egyesület, az időpontja pedig 2022. május 01.

A második futamot ezúttal a Kerékpár Klub Kazincbarcika (Team3K) rendezi június 19-én. A verseny rajt-cél területének helyszínét ezúttal is a jól bevált Csónakázó-tó melletti park biztosítja, ám a korábbi pálya jelentős átalakításon esett át a tél folyamán, így a korábban már itt versenyzők is számíthatnak meglepetésre.

Július 3-án a sorozat harmadik futamához érkezük, ami a miskolci HOTE egyesület gondozásában kerül lebonyolításra. A tervek szerint idén már nem a komlóstetői pálya fogadja a versenyzőket, ám az új helyszín még egyeztetés alatt áll, így erről pontos információt a következő hetekben fogunk szolgáltatni. Ami biztos, hogy a korábbi pályánál megszokott színvonal várható. 🙂

A sorozat negyedik és egyben záró versenyére az XCO Országos Bajnokságot megelőző héten, július 17-én kerül sor. A futam házigazdája szintén a HOTE egyesület. A helyszín itt már biztos, hogy a görömbölyi pincesor. A nyomvonal jelentős része marad az évek alatt már jól bejáratott, de kisebb változtatások itt is várhatóak.

A nevezés április elején indul, amelyről facebook oldalunkon adunk híreket.

Várunk mindenkit szeretettel!