Az előrejelzésekből már lehetett sejteni, hogy nem lesz kánikula, de erre nem gondoltam volna, ami lett belőle! A sok előkészület után reggel már korán kint pakoltunk a pincesoron még az eső előtt. Aztán 7 óra körül leszakadt az ég és percek alatt patakokban sodródott a víz a pályán, a rajt területen. Nagy szerencsénkre előző nap fejeztük be a cserepelést az új „pajtán” Ducsai Attila barátommal, aki a Grál Pince tulajdonosa, így le is teszteltük gyorsan. Hát lett volna baj, ha nincs ez a „védelmi bunker”! Kialakítottuk a rajt területet a HOTE csapattársaimmal, egy-két szalagot még kihúztunk a gyerekpályán, a babgulyást apáék izzították, a nevezésnél a lányok elhelyezkedtek, a chippes mérés belőve és már érkeztek is az első nevezők. Megmondom őszintén ebben az időben nem gondoltam, hogy ennyi gyerek kijön, de nagyon jó érzés volt látni a csillogást, ahogy a pályán ömlő víz visszatükröződött a szemükben! A közös pályabejáráson már látszott, hogy majd kiugranak a bőrükből úgy nekirontanának a pocsolyáknak! Aztán eljött az idő és az ovisok nagy lendülettel estek neki a patakoknak, nagyon élvezték és vigyorogva gurultak be a célba! „Ilyet, hogy anya-apa nem szól rám, hogy kerüljem ki a pocsolyát???”????

Nem volt még ilyen zord időjárás egy versenyen sem a sorozat életében (fotó: Vígh Attila)


A nagyobbak versenye már egy komolyabb pályán zajlott és itt elállt az eső is, de azért maradt a talajon bőven, amit szépen felhordtak magukra!? Érzelemdús harcok folytak, itt már semmit nem befolyásolt az időjárás! A 11 órás FIRE rajtindulója már a nagy pálya kihívóit hívta harcba! Ahogy sejteni lehetett a pálya brutál csúszós, saras állapotba került az erdőben, így gyors tanácskozás után lecsökkentettem eggyel a körszámokat minden kategóriának.Embert próbáló volt így is a verseny! Kirilla Laci bevetette a nagy montis rutinját és ezzel most felül kerekedett a nagy vetélytársán Boros Gyulán, mögöttük a csapattársunk Polonkai Laci jött be 3.helyen! 

Kirilla Laci kihasználta rutinját és magamögött hagyott mindenkit (fotó: Vígh Attila)

Végül elérkezett a finálé, a féri felnőttek és masterek csatája, de tüzijáték helyett vizijátékkal indult, hisz a versenyünk előtt megint elkezdett esni. Szépen felsorakoztunk az összetett sorrendjében, elől a felnőtt mögöttük a master kategória. A lassú rajtot futva vezette fel Kocsis Levi, aki a verseny mobil orvosa volt és 3 kört lefutva folyamatosan a pályán figyelte a versenyzőket, ilyen sem volt még!!! A szánkópályát megkezdve Dovák Dávid barátom állt az élre, így ő vezette fel a vonatot, ami hamar szétszakadt és Radványi Norbi tört előre Molnár Petivel, aki a csúszós, saras pályán nem tudta kihasználni hatalmas erejét és Norbi lassan leszakította őt is, őket Magicz Dávid követte a saras zuhany függönyben. Én harcoltam egyet Dáviddal az első két körben aztán elnyúltam tőle, ahogy a többiektől is.

R

A mountain bike sportág legkeményebb oldalát mutatta most nekünk, igazi küzelem volt az elemekkel, az eső még mindig esett és a nyomvonalak egyre tekerhetettlenebbek lettek a pálya egy-két helyen lassan katasztrófális volt, fel is és le is. Minden tapasztalatot össze kellett itt szedni, hogy nyeregben maradhass, ami nekem nem mindig sikerült és a 3. körben elég csúnyát estem! A legveszélyesebb szakaszon a pálya vége felé az egy nyomtávos meredek szlalom részen egy letört faág került az ösvényre, ezt esélyem nem volt kikerülni, így neki szálltam egy fának szájjal és vállal, majd ez átdobott egy másik fának és lecsúzdáztam a pályán a bringam meg követett mögöttem, mikor leértünk felpattantam rá és haladtunk tovább mintha mi sem történt volna!?? A 4. körre kiérve elállt az eső végre, ez a kör lett nekem a legküzdelmesebb a hátsó erdei emelkedő talaja már borzalmas állapotban volt, mint én, de fogcsikorgatva leküzdöttem és a lefelében már óvatosabban estem el?Így is sikerült megnyernem a master kategóriát.

Nagyot ment a főrendező úr is! 😀 (fotó: Molnár Tibor)

A felnőtteknél a sorrend nem változott a dobogón. Mögöttem a mastereknél Pásztor Peti és Cserpák Peti jött be nagy örömök közepette! Én is nagyon örülök, hogy itthon tudtam nyerni, sajnálom, hogy az időjárás így alakult és azt, hogy emiatt sokan nem jöttek el, de ez ebben a sportban benne van, itt minden körülmények között nyomni kell és ez az igazány kemény ebben!!! Nagyon nagy gratuláció minden versenyzőnek ovisoktól seniorig, akik megmutatták, hogy mi az igazi kitartás!!! Ebből lehet táplálkozni a jövőben, jó tapasztalat volt ez technikában, erőben és fejben is!


Megköszönném azoknak a főszponzoroknak, akik nélkül nem jöhetett volna létre a verseny: a Decathlonnak mint a versenysorozat fő támogatójának, Auchan Miskolcnak a gulyás és a frissítő alapanyagaiért, a Fireplace-nek a szép egyedi érmeket, a Görömbölyi Iskolának és a kultúrális egyesületnek, a Megyei Önkormányzatnak a támogatását, Jaf Holz kft-nek, az Excelsior Sportcentrumnak és természetesen a Grál pincének a helyszín biztosítását!
Külön köszönném még a sok segítséget a családomnak, a barátaimnak, a HOTE Sportegyesület tagjainak, az ózdi chippes időmérő csapatnak, a Görömbölyi polgárőrségnek és a fotósoknak!
Végül annyit még, hogy mindenkire büszke vagyok, aki kijött a versenyre ezen az esős, zord napon és átfordítottuk egy csodás szép emlékekkel teli nappá!
Ne feledjétek szeptember 15-én zárul a 2018-as Borsod MTB Bajnoka versenysorozat Bükkszentkereszten!
Várunk mindenkit!

Üdv!
METÁL!!!