Az elmúlt hétvégén harmadik futamához érkezett a sorozat, amelyet a Kerékpár Klub Kazincbarcika, vagy ismertebb nevén a Team3K egyesülete rendezett meg. Már az előző két versenyen sem lehetett panasz az időjárásra, de Kazincbarcikán most kellően „befűtöttek” és az ott megszokott rekkenő hőség várta a bringások. Előző nap este még egy zivatar is megáztatta a pályát, így azt kellően sarassá és technikássá varázsolta, de a levegő páratartalma is az egekbe szökött, ami sok versenyző teljesítményére rányomta a bélyeget.

Az U7-es fiú és lányok a délelőtt 10 órai rajtnál még viszonylag kellemes hőmérsékletben róhatták a köröket. Az ő pályájuk szerencsére gyorsan kiszáradt és minden gond nélkül versenyezhettek. A fiúknál fél perces előnnyel Tóth Barta Nimród győzedelmeskedett. A második helyen Pándi Bende gurult át a célvonalon és mindössze három másodperccel lemaradva Kiss-Serfőző Levente a harmadik helyre. A lányoknál a Szlovákiából érkező Kovácová Olívia (SB Seňa Bikers) utasította maga mögé a két Kis-Gályást, Zoltay Lídiát és Fridel Fannit.

Tóth Barta Nimród az U7-es korosztály győztese

U9-ben Rostár Jakub (PROefekt Košice) sorozatban a harmadik győzelmét aratta Kovác Matias (SB Seňa Bikers) és Szolnoki Dániel (Kis-Galya KSE) előtt. A lányoknál Vámos Janka (DVTK Cycling Team) Szala Flóra Zoé beérkezési sorrend alakult ki.

Rostár Jakubnak (PROefekt Košice) Barcikán sem akadt ellenfele

Az U11-es korosztály már komolyabb körön mérettethette meg magát. A fiúknak négy körben volt meghatározva a verseny távja, ahol a Kassáról érkező Smolka Simon (PROefekt Košice) és a DVTK-s Mády Áron küzdöttek egymással egészen az utolsó körig, amiből 3 másodperc előnnyel Smolka került ki győztesen. Mögöttük Tóth Bálint (Kis-Galya KSE) érkezett meg a harmadik helyre. A hölgyeknél Ladanyiova Eliska (PROefekt Košice) és csapattársa Domiterova Sarah (PROefekt Košice) az első körben még fej-fej mellett érkeztek meg az első körről, de a másodikban Ladanyiovanak sikerült ellépnie és 17 másodperccel megelőzte Domiterovát, így az ő nyakába került az aranyérem. A harmadik  helyezett a Bükkszentkeresztről érkező Bauer Violet Emery (Kis-Galya KSE) lett.

Ladanyiova Eliska (PROefekt Košice) 17 másodperccel előzte meg csapattársát

Az U13-as korosztályban a korábbi futamokat eddig kihagyó Kovács Béla (DSI Cycling Team) hamar begyújtotta a rakétákat és rajt-cél győzelmet aratva szerezte meg az aranyérmet. A második és harmadik helyezésben történt egy váratlan fordulat és két futam után Sipos Borisz Ali (CUBE-Csömör) maga mögé tudta utasítani Stolczenberger Zalánt (Kis-Galya KSE), ezzel nyíltabbá tévé az összetettért folyó harcot. A lányoknál Kristián Dominika Michel (PROefekt Košice) sima győzelmet aratott a helyi erőt képviselő Budai Nóra előtt.

Kovács Béla (DSI Cycling Team) hozta a kötelező győzelmet

A szintén az U13-as kategóriával együtt rajtoló U15-ös lányoknál Hangonyhoz hasonlóan ismét óriási küzdelem alakult ki a görömbölyi futamot kihagyó Ladanyiova Miska (PROefekt Košice) és Urbán Janka (CUBE-Csömör) között, amiből újra Ladanyiova került ki győztesen és mindössze 4 másodperccel előzte meg Urbánt, akinek még egy próbálkozása van, hogy fordítson ezen a felálláson. A dobogó harmadik fokára Stojanovska Dalija (Kőbànya Cycling Team) állhatott fel.

Ladanyiova Miska (PROefekt Košice) és Urbán Janka (CUBE-Csömör) mindig szoros csatát vívnak

Délben következtek a Hobbi férfi és Hobbi női futamok, ahol a Hangonyban már aranyérmet szerző Rostár Marek (PROefekt Košice) most nem emelkedett ki annyira a mezőnyből és alig 17 másodperccel tudta megszerezni az első helyezést Rikter Zsolt előtt. A harmadik helyre a korábbi futamokon ezüstérmeket szerző Pap Norbert gurult be. A nőknél Andorkó Andrea (DVTK Cycling Team) utcahosszal nyerte a futamot Budainél Harnócz Melinda előtt.

Andorkó Andrea (DVTK Cycling Team) halad a győzelem felé

A nap hatodik futamában az U15-ös fiúk, az U17-es fiúk, a Master3-as férfiak és a Felnőtt nők állhattak rajhoz a tikkasztó melegben. A pálya valamelyest száradt a kora reggelihez képest, de még a katlanos lejtő és egy-egy rövidebb mászás még mindig csúszott. Az U15-ös fiúknál a Lónyai Balázs (Kis-Galya KSE) által vezetett Rostár Marko (PROefekt Košice), Kovac Jakub (BMX Klub Kosicky Sarkan) trió érkeztek meg egymást szorosan követve, ám a második körben Kovac elszakadt a többiektől és majd fél perces előnyt kovácsolt ki magának, amit már a verseny végéig meg is tartott, így övé lett az aranyérem. Így a második helyezett Lónyai Balázst lett, a harmadik pedig Rostár Marko.

Kovac Jakub (BMX Klub Kosicky Sarkan) az U15-ös győztes

U17-es fiúknál Gyetkó Dániel (DSI Cycling Team) a hatodik rajt abszolút legjobb köridejét hajtva sima rajt-cél győzelmet aratott, még a második, harmadik helyezések sorsa csak később dőlt el. A korábbi betegségből kilábaló Magyar Botond (HOTE SE) újra versenyben tudott lenni a dobogóért és sokáig haladt a második helyen, ám végül a negyedik körben felért rá Rózsa Dániel (DVTK Cycling Team), aki az utolsó körbe minden erejét beletéve bebiztosította a második pozíciót. A bronz így Magyar Botondé lett.

Gyetkó Dániel (DSI Cycling Team) sima győzelmet aratott

A Master3-as férfiaknál Boros Gyulával (HOTE SE) nem bírnak ellenfelei és az idei sorozat harmadik aranyérmét is ő szerezte meg. Mögötte Csókás Ladislav (Spedos) és Katona Péter lett a sorrend.

Rajtolnak a Master3-ok

A Felnőtt nőknél a rendező klub versenyzője Nagy Csenge (Team3K) behúzta első győzelmét. Galuska Zsófia (Kis-Galya KSE) sajnos nem tudta befejezni a versenyt.

Nagy Csenge (Team3K) a felnőtt női győztes

A nap utolsó futamára 13:30-kor került sor, ahol a szakágban jól ismert nevek ismét képviseltették magukat, ezzel garantálva a látványos versenyt. A viszonylag népesnek mondható Felnőtt mezőnyben Blazsó Márton (PEAC-Imperator) és Szatmáry András (CUBE-Csömör) extra gyors 9 perc alatti első kört teljesítettek fej-fej mellett, de a másodikban már Blazsónak sikerült ellépnie ellenfelétől és a további hat kör alatt végig tartotta megszerzett előnyét. Bár Szatmáry az utolsó körben ismét hajtott egy 9:11-es köridőt, ám ez a „feltámadás” későinek bizonyult és Blazsó 46 másodperccel nyerte meg a futamot. A két Master korú versenyző mögött tisztes távolságban Horváth Áron (VESC Cycling Team) szerezte meg a dobogó harmadik fokát.

Blazsó Márton (PEAC-Imperator) idei második győzelmét ünnepelhette Borsodban

A Master1-es verseny nem volt izgalmaktól mentes, főleg Földi Bence (Bike Zone Gödöllő) számára, aki közel egy perccel ment gyorsabb kört az első körben mint Soós Tamás (Kőbànya Cycling Team), de később körről körre veszített előnyéből egészen addig, még Soós fel nem ért rá. Az aranyéremről végül sprintbefutó döntött, ahol Soós mindössze 0,9 másodperccel előzte meg Földit. A harmadik helyen a verseny főrendezője Hacsi Ákos (Team3K) gurult át a célvonalon.

Master1-es sprintbefutó
Master1-es sprint befutó

Master2-ben Frölich Tamás (Ózdi Kerékpáros Egyesület) vett jó rajtot és két körön át vezette a futamot, de Ibrányi Attila (222 Sport Alapítvány) lekerülve a komplett Master2-es mezőnyt felért rá és át is vette a vezetést, amit a verseny végéig már ki sem adott kezéből, így övé lett az aranyérem. A második helyen Frölich gurult be, még mögötte csapattársa Kovács István „Pityikusz” (Ózdi Kerékpáros Egyesület) szerezte meg a bronzérmet.

Ibrányi Attila (222 Sport Alapítvány) lett végül a Master2-es győztes

A sorozat záró futamára július 16-án Miskolcon kerül sor.

Ahogy a sorozat korábbi versenyei, úgy a Kazincbarcikai is a Magyar Kerékpáros Szövetség hathatós támogatásával került megrendezésre.