Tegnap este lezárult az előnevezés. Köszönjük, hogy ilyen sokan, (pontosan 82-en) jeleztétek indulási szándékotokat a holnapi IGOL Kupán. A felnőtt férfiak mezőnye előreláthatólag 26! résztvevővel rajtol el, ami a hazai XCO viszonyokat és a verseny regionális jellegét tekintve nagyon jónak mondható. A névsort végigfutva mindenki láthatja, hogy az erőviszonyok mennyire kiegyenlítettek, így kifejezetten nagy csaták várhatóak a dobogós helyezésekért. A tavalyi címvédő és bükkszentkereszti futamgyőztes Hacsi Ákos (Team3K), az idén nagyszerű formában levő Kiss Gábor (BikeZone Gödöllő), na és persze a még csak U15-ös korú és hazai pályán versenyző Baranyi Áron (Borsodnádasd Mátéhegyi Bike Team) mellett az ózdi Kovács István „Pityikusz” (Ózdi KE), vagy a Bükkszentkereszten 4. helyen célba érő Molnár Péter is odaérhet már a dobogóra. De említhetnénk az új résztvevők közül Földi Bencét (BVSC) vagy a két nógrádit, Ibrányi Attilát (Vitalitás SE) és Bálint Józsefet (Salgótarjáni HKE) is.

bükkszent2

Felnőtt férfi dobó Bükkszentkereszten

A hölgyeknél az előző futam első három helyezettje Kallus Edit (Team3K), Kovács Piroska (Kazincbarcika) és Szaniszló Boglárka (Freeriderz SC) a lista alapján ott lesz a rajtnál, és kíváncsian várjuk, hogy kinek fekszik jobban a borsodnádasdi pálya. Persze az ő dobogós helyezésük közel sem garantál, mert Fónagy Hajnalka, Ködmön Dorottya és Németh Réka közbeszólhat a dobogós helyezésekbe.

Kitérnénk még a Master férfi mezőnyre, mivel Bükkszentkereszten ők is nagyot meccseltek az érmekért. Urr Szabolcs (Team3K) akkor Szabó Tiborral (Nyír MTB) vívott nagy küzdelmet, ám Tibor neve most nem szerepel a listán, így a másik Szabó, csak Tamás, előrébb léphet egy helyezést. De akár Vass Attila „Celeb” (Freeriderz SC) és Magyar Károly (Cycling People) is beleszólhat az aranyért menő küzdelembe.

A Seniorok és U17-es korosztályok versenyzőinek a figyelmét felhívnánk egy fontos változásra! Miután a felnőtt mezőny ilyen nagy létszámúra duzzadt, ezért a pályán egyszerre kint lévő versenyzők száma csökkentésének érdekében az ő rajtjuk 11:00-ra került át! Kérjük érkezéskor ezt figyelembe venni! 

A verseny előkészületei már befejeződtek, a pálya kitakarítva, felszáradva, úgyhogy semmi akadálya egy jó versenynek.

Jó versenyzést mindenkinek!

Előnevezési lista ide kattintva letölthető.