Szombaton ismét útjára indul a tavaly életre hívott Borsod MTB Bajnoka amatőr hegyikerékpáros versenysorozat, amelyre lakhelytől függetlenül bárki benevezhet, aki szeretné magát megmérettetni egy nem túl erős és mindenki által végig tekerhető pályán. Az első fordulónak újra a Kis-Galya KSE lesz a házigazdája, így aki már volt Bükkszentkereszten, az tudja, hogy milyen nagyszerűen szervezett versenyen vehet részt. A jó szervezés és hangulaton kívül a helyi ízekért is érdemes elindulni vagy kilátogatni a versenyre, mivel a szervezők az elégetett kalóriák pótlását is biztosítják a verseny végeztével.

IMG_4002

A gyerek futamok dobogósai

A nap programja a délelőtti gyerekversenyekkel veszi kezdetét, ahol az U19-es korosztályig bezárólag nem csak a BMTBB pontjaiért megy a küzdelem, hanem a megye Diákolimpia bajnoki címéért is. A klasszikus XCO verseny előtt nekik még egy ügyességi pályát is teljesíteni kell, aminek eredménye beleszámít a végső sorrendbe. Még az iskolások az ügyességi számokat abszolválják, addig az ovisok 11 órától a focipályán kijelölt körön versenyezhetnek.

IMG_4039

Állatok, laknak e nálatok? 🙂

A felnőttek délután vehetik birtokba a pályát, aminek nyomvonala megegyezik a tavalyival, így az idén is átgurulhatunk a tanya udvarán, ahol kecskék, birkák és tyúkok alkotta szurkolótábor biztatja a bringásokat. 🙂 Az előnevezési listát böngészve úgy látjuk, hogy kiélezett versenynek lehetünk részesei vagy szemtanúi az első futamon, hiszen olyan nevekkel találkozhatunk, mint a tavalyi győztes Hacsi Ákos (Team3K) vagy második helyezett Kovács István „Pityikusz” (Ózdi KE), de említhetnénk a múlt hétvégi felsőtárkányi XCO Magyar Kupa futam Master1-es korosztályának második helyezését elérő gödöllői Kiss Gábort (Bike Zone Gödöllő) is, aki szintén részt vesz a futamon. A nőknél a tavalyi összetett győztes Andó Ágnes (Freeriderz SC) információink szerint kihagyja az idei sorozatot, így Szaniszló Boglárka (Freeriderz SC), Kallus Edit (Team3K) vagy Brogli Réka küzdelmét várhatjuk.

IMG_4020

Az ózdi különítmény üldözőbe vette Hacsi Ákost, de végül meglett neki a győzelem

A végére már csak egy kérdésünk maradt, hogy a tavalyi róka után az idén milyen plüssállatért megy a küzdelem a Diákolimpián résztvevőknek?

13235688_991249964284226_1330852939925020320_o

Mi lehet ez? Medve, hód? 🙂

Előnevezési lista ide kattintva letölthető.