Tegnap hivatalosan is útjára indult a Borsod MTB Bajnoka 2015. olimpiai cross versenysorozat. A bükkszentkereszti futamon az ovisoktól a seniorokig bezárólag, összesen 77 hegyibringás állt rajthoz az új kezdeményezésen. Szerencsére a meteorológiai előrejelzés nem jött be, így az indulókat versenyzéshez ideális idő fogadta a Bükkben. Az időjárás igen, de a kemény, ám végig élvezhető pálya viszont már nem kegyelmezett a lábaknak, és a rajt utáni mászás gyorsan megrostálta minden korosztály mezőnyét. A délelőtti utánpótlás futamok az MTB Diákolimpia Területi Döntő keretein belül zajlottak, de a sorozat összetettért járó pontjai is jártak a helyezésekért. A kora reggeli órákban ügyességi versennyel vette kezdetét a nap, majd később a XCO futamok következtek. Mindkét versenyformában a Salgótarjáni HKE és a Kis-Galya KSE versenyzői domináltak, így közülük kerültek ki a végső győztesek is.

utánpótlás győztesek

Az utánpótlás korosztályok dobogósai (Fotó: Molnár Tibor)

Délután a felnőttek vették át a terepet. Nekik korosztálytól függően 2, 3 és 5 kört kellett teljesíteniük a 3,2km hosszú pályán, ami egy komolyabb mászást tartalmazott. A pénteki naphoz és a szokatlan 16 órai rajthoz képest egészen nagy létszámú mezőnyt gyűlt össze a Lapka Sportpályán és mintegy 23 fős mezőny vágott neki a kitűzött penzumnak. A felnőttek között nagy csatában a kazincbarcikai színeket képviselő Hacsi Ákos (Team3K) nyert 1 másodperccel a már master korú, de felnőttben versenyző Kovács „Pityikusz” István (Ózdi Kerékpáros Egyesület) előtt. Harmadik helyre a szintén ÓKE színekben versenyző Lórencz „Szúnyog” Péter állhatott fel a dobogó 3. fokára. Nőknél a Freeriderz SC versenyzője Andó Ágnes örülhetett az első helynek csapattársa Szaniszló Boglárka előtt. A dobogó 3. fokára a kazincbarcikai Kovács Piroska ért oda. A Master korosztályban a nőknél Sikter Zsuzsanna (Kis-Galya KSE), a férfiaknál Séra László (Bükki Vadkanok) gazdagodott a 125 ponttal. Senioroknál Freeriderz-es háziverseny alakult ki, amiből Polonkai László került ki győztesen.

Hacsi Ákos és Pityikusz nagyot meccseltek a 125 pontot érő első helyért (Fotó: Molnár Tibor)

Hacsi Ákos és Pityikusz nagyot meccseltek a 125 pontot érő első helyért         (Fotó: Molnár Tibor)

A rendezvény végül a meghirdetett zsíroskenyér partival zárult, ahol frissen sült házi kenyérre kenhették a szintén házi készítésű zsírt a résztvevők.

Eredmények ide kattintva letölthetőek.

Még több fotó Molnár Tibor facebook oldalán érhető el ide kattintva. Ezúttal is köszönjük munkáját!